Integritetspolicy

1. Dataskydd – översikt

Allmänna upplysningar

Nedanstående upplysningar ger en snabb överblick över vad som sker med dina personuppgifter när du besöker vår webbplats. Personuppgifter är alla uppgifter som kan hänföras till dig som person. Utförligare information på temat dataskydd finner du i vår integritetspolicy under denna text.

Insamling av data på vår webbplats

Vem är personuppgiftsansvarig för denna webbplats?

Behandlingen av uppgifter på denna webbplats sker av webbplatsoperatören. Kontaktuppgifter till webbplatsoperatören finner du under ”Kontakt” på denna webbplats.

Hur samlar vi in dina uppgifter?

Dina uppgifter samlas för det första in genom att du själv tillhandahåller informationen. Det kan t.ex. handla om uppgifter som du anger i ett kontaktformulär.

Andra uppgifter samlas in automatiskt av vårt IT-system när du besöker vår webbplats. Det är framförallt tekniska data (t.ex. din webbläsare, ditt operativsystem eller vilket klockslag du besökte webbplatsen). Insamlingen av dessa uppgifter sker automatiskt så fort du besöker vår webbplats.

Hur använder vi dina uppgifter?

En del av dessa uppgifter samlas in för att vi ska kunna garantera att webbplatsen fungerar felfritt. Andra uppgifter kan användas till att analysera ditt användarbeteende.

Vilka rättigheter har du beträffande dina uppgifter?

Du har alltid rätt att begära ut information om dina lagrade personuppgifters ursprung, mottagare och syfte. Du har dessutom alltid rätt att begära rättelse, spärrning eller radering av dessa uppgifter. Du kan när som helst kontakta oss på adressen under ”Kontakt” för att be om detta eller ställa frågor gällande dataskydd. Dessutom har du rätt att framföra klagomål till den behöriga tillsynsmyndigheten.

Analysverktyg och verktyg från tredje part

När du besöker vår webbplats kan ditt surfbeteende användas i en statistisk utvärdering. Det sker framförallt med hjälp av kakor (cookies) och analysprogram. Analysen av ditt surfbeteende utförs i regel anonymt; surfbeteendet kan inte spåras tillbaka till dig. Du kan motsätta dig denna analys eller förhindra den genom att inte använda vissa verktyg. Detaljerad information om detta finner du i denna integritetspolicy.

Du kan motsätta dig denna analys. Information om vilka möjligheter du har att motsätta dig finns i denna integritetspolicy.

2. Allmänna upplysningar och obligatorisk information

Dataskydd

Webbplatsoperatören tar skyddet av dina personliga uppgifter på stort allvar. Vi behandlar dina personuppgifter konfidentiellt och i enlighet med dataskyddsförordningen samt denna integritetspolicy.

När du använder denna webbplats samlas olika personuppgifter in. Personuppgifter är uppgifter som kan hänföras till dig som person. Denna integritetspolicy förklarar vilka uppgifter vi samlar in och hur vi använder dem. Den förklarar även i vilket syfte detta sker.

Observera att dataöverföring på internet (t.ex. vid e-postkonversationer) kan innebära säkerhetsluckor. Ett fullständigt skydd av uppgifterna från åtkomst av tredje part är inte möjligt.

Om personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av uppgifter på denna webbplats är:

Bystronic Scandinavia AB
Metallvägen 30°
SE-195 72 Rosersberg

Telefon: +46 8 594 415 50
srvcssbystrnccm

Personuppgiftsansvarig är den fysiska eller juridiska person som ensam eller tillsammans med andra bestämmer ändamålen och medlen för behandlingen av personuppgifter (t.ex. namn, e-postadress o.d.).

Återkallande av samtycke till behandling av uppgifter

En stor del av uppgiftsbehandlingen kan endast ske med ditt uttryckliga samtycke. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. För att göra detta räcker det att skicka ett informellt e-postmeddelande till oss. Lagligheten för behandlingen av uppgifter fram till återkallandet förblir oförändrad.

Rätt att inge klagomål till behörig tillsynsmyndighet

Vid överträdelse mot dataskyddslagstiftningen har den registrerade rätt att inge klagomål till den behöriga tillsynsmyndigheten. Behörig tillsynsmyndighet i dataskyddsfrågor är delstatsombudet för skydd av uppgifter (Landesdatenschutzbeauftragte) i det förbundsland där vårt företag har sitt säte. En lista över delstatsombud för skydd av uppgifter (Landesdatenschutzbeauftragten) samt deras kontaktuppgifter finner du under följande länk: https://www.datainspektionen.se

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut eller överföra till tredje part de uppgifter som vi behandlar automatiskt med ditt samtycke eller för att fullgöra ett avtal, i ett allmänt använt och maskinläsbart format. Om du önskar direkt överföring av uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig sker detta endast om det är tekniskt möjligt.

SSL- och TLS-kryptering

Denna webbplats använder sig av SSL- och TLS-kryptering av säkerhetsskäl och som skydd vid överföring av konfidentiellt innehåll som t.ex. beställningar eller offerter som skickas till oss som webbplatsoperatör. Du känner igen en krypterad förbindelse genom att webbläsarens adressfält byter från ”http://” till ”https://” och genom låssymbolen på webbläsarens statusrad.

När SSL- och TLS-krypteringen är aktiverad kan de uppgifter som du skickar till oss inte läsas av tredje part.

Registerutdrag, spärrning och radering

Inom ramen för gällande rättsliga bestämmelser har du rätt att när som helst begära ett utdrag av dina lagrade personuppgifter, deras ursprung, mottagare och syftet med behandlingen av uppgifterna och vid behov har du rätt att begära en rättelse, spärrning eller radering av dessa uppgifter. Du kan när som helst kontakta oss på adressen under ”Kontakt” för att be om detta eller om du har övriga frågor gällande personuppgifter.

Invändning mot reklamutskick

Härmed avvisas användningen av kontaktuppgifter, som offentliggjorts inom ramen för tysk lagstiftning om företagsinformation, för utskick av oönskad reklam och information. Webbplatsoperatören förbehåller sig rätten att vidta rättsliga åtgärder vid utskick av oönskad reklam, genom bland annat skräppost.

3. Dataskyddsombud

Lagligt utsett dataskyddsombud

Vi har utsett ett dataskyddsombud för vårt företag.

Johannes Kühne
Pamplonerstr. 19
DE-33106 Paderborn, Tyskland

gdpr.se@bystronic.com

4. Insamling av data på vår webbplats

Cookies

Webbplatser använder till viss del så kallade cookies. Cookies är inte skadliga för din dator och innehåller inga virus. Cookies används för att göra vår webbplats effektivare, säkrare och mer användarvänlig. Cookies är små textfiler som lagras på din dator och som sparas i din webbläsare.

De flesta av de cookies som vi använder är så kallade ”sessionscookies”. De raderas automatiskt när du lämnar webbplatsen. Andra cookies fortsätter att lagras på din dator, telefon eller surfplatta tills du raderar dem. Dessa cookies gör det möjligt för oss att känna igen din webbläsare vid nästa besök.

Du kan ställa in din webbläsare så att du informeras om användningen av cookies och tillåter dem endast i enstaka fall, eller förbjuda användningen av cookies i särskilda fall eller i allmänhet. Dessutom kan du aktivera automatisk radering av dina cookies varje gång du stänger ner webbläsaren. Om du inte tillåter cookies kan den här webbplatsens funktion komma att begränsas.

Cookies som är nödvändiga för genomförandet av elektronisk kommunikation eller för tillhandahållandet av funktioner som du själv önskar använda (t.ex. en varukorgsfunktion), lagras i enlighet med artikel 6 punkt 1 f dataskyddsförordningen. Webbplatsoperatören har ett berättigat intresse av att lagra cookies för att kunna tillhandahålla sina tjänster på ett optimalt sätt utan tekniska fel. I den mån andra cookies (t.ex. cookies för analys av ditt surfbeteende) lagras, behandlas dessa separat i denna integritetspolicy.

Serverloggfiler

Webbplatsoperatören samlar in och lagrar information automatiskt i så kallade serverloggfiler som din webbläsare automatiskt skickar till oss. Dessa är:

  • Webbläsartyp och webbläsarversion
  • Operativsystem
  • Hänvisningsadress
  • Värddatorns värdnamn
  • Klockslag för serverbegäran
  • IP-adress

Dessa uppgifter sammanförs inte med andra datakällor.

Till grund för behandlingen av uppgifter ligger artikel 6 punkt 1 b dataskyddsförordningen som tillåter behandling av uppgifter för att fullgöra ett avtal eller vidta åtgärder innan ett avtal ingås.

Kontaktformulär

Om du kontaktar oss via vårt kontaktformulär lagras dina uppgifter från formuläret, inklusive de kontaktuppgifter du uppgett där, i syftet att behandla din förfrågan samt i den händelse att du har följdfrågor i ärendet. Dessa uppgifter förs inte vidare utan ditt samtycke.

Behandlingen av de uppgifter du uppgett i kontaktformuläret sker därmed uteslutande med ditt samtycke (artikel 6 punkt 1 a dataskyddsförordningen). Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. För att göra detta räcker det att skicka ett informellt e-postmeddelande till oss. Lagligheten för behandlingen av uppgifter fram till återkallandet förblir oförändrad.

De uppgifter du lämnat i kontaktformuläret stannar hos oss tills du begär att de raderas, tills du återkallar ditt samtycke eller tills syftet med datalagringen upphör (t.ex. när din förfrågan har behandlats). Tvingande bestämmelser – särskilt lagringstider – påverkas inte.

Registrering på denna webbplats

Du kan registrera dig på vår webbplats för att få tillgång till ytterligare funktioner. Uppgifter som anges i detta avseende används endast i syfte för användning av de aktuella erbjudanden eller tjänster som du har registrerat dig för. De obligatoriska uppgifter som efterfrågas vid registreringen måste anges i sin helhet. Annars godkänns inte registreringen.

Vi använder den e-postadress du har angett vid registreringen för att informera dig om viktiga ändringar gällande exempelvis tjänsteutbud eller ändringar som är nödvändiga av tekniska skäl.

Behandlingen av de uppgifter du uppgett vid registreringen sker med ditt samtycke (artikel 6 punkt 1 a dataskyddsförordningen). Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. För att göra detta räcker det att skicka ett informellt e-postmeddelande till oss. Lagligheten för den redan genomförda behandlingen av uppgifter förblir oförändrad.

De uppgifter som samlats in vid registreringen lagras av oss så länge du är registrerad på vår webbplats och kommer sedan att raderas. Lagstadgade lagringstider påverkas inte.

Överföring av uppgifter vid ingående av avtal för onlinebutiker, återförsäljare och leverantörer

Vi överför endast personuppgifter till tredje part när det är nödvändigt inom ramen för fullföljandet av avtalet, exempelvis till det företag som sköter leveransen av varorna eller till det kreditinstitut som har hand om betalningarna. Någon ytterligare överlämning av uppgifter sker inte utan ditt uttryckliga samtycke. En överlämning av dina uppgifter till tredje part, exempelvis i marknadsföringssyfte, sker inte utan ditt uttryckliga samtycke.

Till grund för behandlingen av uppgifter ligger artikel 6 punkt 1 b dataskyddsförordningen som tillåter behandling av uppgifter för att fullgöra ett avtal eller vidta åtgärder innan ett avtal ingås.

5. Sociala medier

Plugin-program från Facebook (gilla-/dela-knappar)

På vår webbplats har vi integrerat plugin-program från det sociala nätverket Facebook, leverantör: Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA. Du känner igen plugin-program från Facebook genom Facebook-logotypen eller ”gilla-knappen” på vår webbplats. En översikt över plugin-programmen från Facebook hittar du här: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

När du besöker vår webbplats upprättas en direkt förbindelse mellan din webbläsare och Facebook-servern via plugin-programmet. Facebook får då information om att du har besökt vår webbplats med din IP-adress. Om du klickar på ”gilla-knappen” under tiden du är inloggad på ditt Facebook-konto kan du länka innehållet på vår webbplats till din Facebook-profil. På så sätt kan Facebook koppla besöket på våra sidor till ditt användarkonto. Observera att vi som webbplatsoperatör inte får någon information från Facebook om de överförda uppgifternas innehåll eller användning. Mer information om detta finner du i Facebooks integritetspolicy under:
https://de-de.facebook.com/policy.php.

Om du inte vill att Facebook ska kunna koppla besöket på våra sidor till ditt användarkonto är det bara att logga ut från ditt Facebook-konto.

Plugin-program från Twitter

På vår webbplats finns funktioner från Twitter integrerade. Dessa funktioner erbjuds av Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Om du använder Twitter och deras Funktion ”Re-Tweet” kopplas dina besök på webbplatser ihop med ditt Twitter-konto och blir synliga för andra användare. Samtidigt överförs uppgifter till Twitter. Observera att vi som webbplatsoperatör inte får någon information från Twitter om de överförda uppgifternas innehåll eller användning. Mer information om detta finner du i Twitters integritetspolicy under: https://twitter.com/privacy.

Du kan ändra dina sekretessinställningar under kontoinställningar på https://twitter.com/account/settings.

Plugin-program från Google+

Vår webbplats använder funktioner från Google+. Leverantör är Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Insamling och överföring av information: Med hjälp av Google+-knappen kan du dela information över hela världen. Via Google+-knappen får du och andra användare personligt anpassat innehåll från Google och våra partners. Google lagrar såväl information om att du gett ett innehåll +1, som information om den webbplats du besökte när du klickade på +1-knappen. Ditt +1 kan visas tillsammans med ditt profilnamn och din profilbild i Googles tjänster, t.ex. i sökresultat eller i din Google-profil, eller på andra webbplatser eller i annonser på internet.

Google sparar information om din +1-aktivitet för att kunna förbättra tjänsten för dig och andra användare. För att kunna använda Google+-knappen krävs en offentlig Google-profil som kan ses över hela världen och som minst innehåller det namn som valts för profilen. Detta namn används för alla Googles tjänster. I många fall kan detta namn även ersätta ett annat namn som du har använt när du delat innehåll via ditt Google-konto. Identiteten på din Google-profil kan visas för användare som känner till din e-postadress eller har annan identifierande information om dig.

Användning av insamlad information: Utöver de användningssyften som nämns ovan kommer de uppgifter du tillhandahåller att användas i enlighet med Googles gällande bestämmelser om uppgiftsskydd. Google kan eventuellt offentliggöra sammanfattad statistik över användarens +1-aktiviteter samt lämna vidare denna till användare och partners, som exempelvis förläggare, annonsörer eller länkade webbplatser.

Plugin-program från Instagram

På vår webbplats finns funktioner från Instagram integrerade. Dessa funktioner tillhandahålls av Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA.

Om du är inloggad på ditt Instagram-konto kan du länka innehållet på vår webbplats till din Instagram-profil genom att klicka på Instagram-knapparna. På så sätt kan Instagram koppla besöket på våra sidor till ditt användarkonto. Observera att vi som webbplatsoperatör inte får någon information från Instagram om de överförda uppgifternas innehåll eller användning.

Mer information om detta finner du i Instagrams integritetspolicy:
https://instagram.com/about/legal/privacy/.

Plugin-program från Tumblr

Vår webbplats använder knappar från tjänsten Tumblr. Leverantör är Tumblr, Inc., 35 East 21st St, 10th Floor, New York, NY 10010, USA.

Dessa knappar gör det möjligt för dig att dela ett inlägg eller en sida på Tumblr eller att följa leverantören på Tumblr. När du besöker en av våra webbplatser med hjälp av Tumblr-knappen upprättar webbläsaren en direkt förbindelse med Tumblr-servern. Vi har inget inflytande över vilka uppgifter som Tumblr samlar in och överför med hjälp av detta plugin-program. Användarens IP-adress samt webbadressen till den aktuella webbplatsen överförs i sin nuvarande form.

Mer information om detta finner du i Tumblrs integritetspolicy: https://www.tumblr.com/policy/de/privacy.

Plugin-program från LinkedIn

Vår webbplats använder sig av funktioner från nätverket LinkedIn. Leverantör är LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA.

Varje gång du besöker en av våra webbplatser som innehåller funktioner från LinkedIn upprättas en förbindelse till LinkedIn-servern. LinkedIn får information om att du har besökt vår webbplats med din IP-adress. När du klickar på ”Recommend-knappen” från LinkedIn och är inloggad på ditt LinkedIn-konto kan LinkedIn koppla ditt besök på vår webbplats till ditt användarkonto. Observera att vi som webbplatsoperatör inte får någon information från LinkedIn om de överförda uppgifternas innehåll eller användning.

Mer information om detta finner du i LinkedIns integritetspolicy: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

Plugin-program från XING

Vår webbplats använder sig av funktioner från nätverket XING. Leverantör är XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Tyskland.

Varje gång du besöker en av våra webbplatser som innehåller funktioner från XING upprättas en förbindelse till XING-servern. Någon lagring av personuppgifter görs inte enligt vår uppfattning. I synnerhet görs ingen lagring av IP-adresser eller utvärdering av användarbeteende.

Mer information om dataskydd och XINGs dela-knapp finner du i XINGs integritetspolicy:
https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

Plugin-program från Pinterest

På vår webbplats använder vi plugin-program från det sociala nätverket Pinterest, som drivs av Pinterest Inc., 808 Brannan Street, San Francisco, CA 94103-490, USA (”Pinterest”).

När du besöker en webbplats som innehåller ett sådant plugin-program upprättar din webbläsare en direkt förbindelse till Pinterest-servern. Plugin-programmet överför protokolluppgifter till Pinterest-servern i USA. Dessa protokolluppgifter kan eventuellt innehålla din IP-adress, adresserna till de besökta webbplatserna som innehåller Pinterest-funktioner, webbläsarens typ och inställningar, datum och tidpunkt för besöket, hur du använt Pinterest samt cookies.

Mer information om i vilket syfte och i vilken utsträckning dina uppgifter behandlas och används av Pinterest samt vilka rättigheter och möjligheter du har att skydda din integritet finner du i Pinterests information om dataskydd: https://about.pinterest.com/de/privacy-policy.

6. Analysverktyg och marknadsföring

Google Analytics

Denna webbplats använder sig av funktioner från webbanalystjänsten Google Analytics. Leverantör är Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics använder sig av så kallade ”cookies”. Detta är textfiler som lagras på din dator och gör det möjligt att analysera hur du använder webbplatsen. Informationen om hur du använder webbplatsen, vilken inhämtats med hjälp av cookies, överförs i regel till en server i USA där den sedan lagras.

Lagringen av Google Analytics-cookies sker i enlighet med artikel 6 punkt 1 f dataskyddsförordningen. Webbplatsoperatören har ett berättigat intresse av att analysera användarbeteendet för att kunna optimera såväl sitt webbutbud som sin marknadsföring.

IP-anonymisering

På den här webbplatsen har vi aktiverat funktionen IP-anonymisering. Därigenom förkortas din IP-adress av Google i EU-länderna och övriga EES-länder innan den överförs till USA. Den fullständiga IP-adressen överförs endast i undantagsfall till en av Googles servrar i USA där den sedan förkortas. På uppdrag av webbplatsoperatören använder Google denna information till att utvärdera din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om dina webbplatsaktiviteter samt att tillhandahålla andra tjänster relaterade till webbplatsaktivitet och internetanvändning till webbplatsoperatören. IP-adressen som tillhandahålls av din webbläsare inom ramen för Google Analytics kommer inte att slås samman med andra data från Google.

Plugin-program från webbläsaren

Du kan förhindra lagringen av cookies genom att ställa in det i din webbläsare. Observera dock att du i sådant fall eventuellt inte kan utnyttja samtliga funktioner på denna webbplats. Dessutom kan du förhindra att Google samlar in de data som genereras av cookies och som är relaterade till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress), samt att Google bearbetar dessa uppgifter, genom att ladda ner och installera plugin-programmet från webbläsaren via följande länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Invändning mot insamling av data

Du kan förhindra att dina uppgifter samlas in av Google Analytics genom att klicka på länken nedan. En opt-out cookie placeras ut, vilken förhindrar insamling av dina uppgifter vid framtida besök på webbplatsen: Avaktivera Google Analytics.

Mer information om hur Google Analytics använder dina användardata finner du i Googles integritetspolicy:
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Avtal om behandling av uppgifter

Vi har ingått ett avtal om behandling av uppgifter med Google och följer de strikta kraven från den tyska dataskyddsmyndigheten fullt ut vid användning av Google Analytics.

Demografi i Google Analytics

Den här webbplatsen använder funktionen ”demografi” från Google Analytics. Därigenom kan man sammanställa rapporter innehållande webbplatsbesökarnas ålder, kön och intressen. Dessa uppgifter hämtas från anpassade annonser från Google samt besöksdata från tredje part. Dessa uppgifter kan inte kopplas till någon specifik person. Du kan när som helst avaktivera denna funktion under ”Annonsinställningar” på ditt Google-konto eller förhindra insamling av data via Google Analytics enligt instruktionerna under punkten ”Invändning mot insamling av data”.

etracker

Vår webbplats använder analystjänsten etracker. Leverantör är etracker GmbH, Erste Brunnenstraße 1, 20459 Hamburg, Tyskland. Av uppgifterna kan en användarprofil skapas under pseudonym. För detta ändamål kan cookies användas. Cookies är små textfiler som lagras lokalt i din webbläsare. Cookies gör det möjligt att känna igen din webbläsare. De data som samlas in med hjälp av etracker-tekniken används inte utan särskilt samtycke från den berörda personen. Denna teknik identifierar inte besökare på vår webbplats personligen och data kommer inte att kombineras med personuppgifter om personen bakom pseudonymen.

etracker-cookies stannar kvar på din enhet tills de raderas.

Lagringen av etracker-cookies sker i enlighet med artikel 6 punkt 1 f dataskyddsförordningen. Webbplatsoperatören har ett berättigat intresse av att analysera användarbeteendet anonymt för att kunna optimera såväl sitt webbutbud som sin marknadsföring.

Du kan när som helst motsätta dig insamlingen och lagringen av dina uppgifter med verkan för framtiden. För att motsätta dig insamling och lagring av dina besöksdata i framtiden kan du under följande länk erhålla en opt-out cookie från etracker. Denna förhindrar att dina besöksdata samlas in och lagras av etracker i framtiden:
https://www.etracker.de/privacy?et=V23Jbb.

Därigenom placeras en opt-out cookie med namnet ”cntcookie” på din dator. Radera inte denna cookie så länge du fortsatt invänder mot insamling och lagring av dina uppgifter. Mer information finner du i etrackers bestämmelser om uppgiftsskydd: https://www.etracker.com/de/datenschutz.html.

7. Nyhetsbrev

Data från nyhetsbrev

Om du vill ta emot det nyhetsbrev vi erbjuder på vår webbplats behöver vi tillgång till din e-postadress. Vi behöver också information som gör det möjligt för oss att verifiera att du är ägare till den angivna e-postadressen och att du godkänner att få nyhetsbrevet. Ytterligare information hämtas inte in om du inte aktivt tillhandahåller den. Dessa uppgifter använder vi uteslutande för utskick av den information du bett om och de överförs inte till tredje part.

Bearbetningen av de uppgifter som du har lämnat i anmälningsformuläret för vårt nyhetsbrev sker uteslutande med ditt samtycke (artikel 6 punkt 1 a dataskyddsförordningen). Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till lagring av dina uppgifter och din e-postadress samt utskick av nyhetsbrev, till exempel via avregistreringslänken i nyhetsbrevet. Lagligheten för den redan genomförda behandlingen av uppgifter förblir oförändrad.

De uppgifter som vi har lagrat för utskick av nyhetsbrev lagras hos oss till dess att du avregistrerar dig från nyhetsbrevet och raderas därefter. Uppgifter som lagrats hos oss i andra syften (t.ex. e-postadress för medlemskap) påverkas inte.

Newsletter2Go

Denna webbplats använder Newsletter2Go för utskick av nyhetsbrev. Leverantör är Newsletter2Go GmbH, Nürnberger Straße 8, 10787 Berlin, Tyskland.

Newsletter2Go är en tjänst med vilken bland annat utskick av nyhetsbrev kan organiseras och analyseras. De uppgifter som vi har lagrat för utskick av nyhetsbrev lagras på servern tillhörande Newsletter2Go i Tyskland.

Om du inte vill att dina uppgifter ska analyseras av Newsletter2Go måste du avregistrera dig från nyhetsbrevet. För detta ändamål finns en avregistreringslänk tillgänglig i varje nyhetsbrev som skickas ut. Dessutom kan du avregistrera dig från nyhetsbrevet direkt på webbplatsen.

Dataanalys med hjälp av Newsletter2Go

Med hjälp av Newsletter2Go kan vi analysera våra nyhetsbrevskampanjer. Då kan vi t.ex. se om ett nyhetsbrev har öppnats och vilka länkar som mottagaren eventuellt har klickat på. På så sätt kan vi bland annat konstatera vilka länkar som mottagarna oftast klickar på.

Dessutom kan vi se om specifika definierade kundaktiviteter utförs efter att nyhetsbrevet öppnats eller efter att mottagaren klickat på en länk (konverteringsfrekvens). Vi kan t.ex. se om ett köp har genomförts efter att en mottagare klickat på en länk i nyhetsbrevet.

Newsletter2Go gör det också möjligt för oss att dela in mottagarna av nyhetsbrevet i olika kategorier (kluster). Mottagarna kan då delas in i kategorier efter exempelvis ålder, kön eller bostadsort. På så sätt kan nyhetsbrevet bättre anpassas efter respektive målgrupp.

Detaljerad information om funktionerna från Newsletter2Go finner du här:
https://www.newsletter2go.de/features/newsletter-software/.

Rättslig grund

Behandlingen av uppgifter sker med ditt samtycke (artikel 6 punkt 1 a dataskyddsförordningen). Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Lagligheten för den redan genomförda behandlingen av uppgifter förblir oförändrad.

Lagringstid

De uppgifter som vi har lagrat för utskick av nyhetsbrev lagras hos oss till dess att du avregistrerar dig från nyhetsbrevet och raderas därefter från både våra egna servrar och servern hos Newsletter2Go. Uppgifter som lagrats hos oss i andra syften (t.ex. e-postadress för medlemskap) påverkas inte.

Du kan läsa mer i Newsletter2Gos bestämmelser om uppgiftsskydd:
https://www.newsletter2go.de/features/datenschutz-2/.

Avtal om behandling av uppgifter

Vi har slutit ett avtal med Newsletter2Go där vi ålägger Newsletter2Go att skydda våra kunders uppgifter och inte överföra dem till tredje part. Du kan se detta avtal under följande länk: https://www.newsletter2go.de/docs/datenschutz/ADV_Muster_Newsletter2Go_GmbH_latest_Form.pdf?x48278.

MailChimp

Denna webbplats använder MailChimp för utskick av nyhetsbrev. Leverantör är Rocket Science Group LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA.

MailChimp är en tjänst med vilken bland annat utskick av nyhetsbrev kan organiseras och analyseras. När du anger uppgifter som används för utskick av nyhetsbrev (t.ex. e-postadress) lagras dessa på MailChimps server i USA.

MailChimp är certifierade i enlighet med ”EU-US-Privacy-Shield”. ”Privacy-Shield” är en överenskommelse mellan den Europeiska unionen (EU) och USA som ska säkerställa att europeiska bestämmelser om uppgiftsskydd efterlevs i USA.

Med hjälp av MailChimp kan vi analysera våra nyhetsbrevskampanjer. När du öppnar e-post som skickats av MailChimp upprättas en förbindelse mellan en i meddelandet bifogad textfil (så kallad web-beacon) och MailChimps server i USA. På så sätt kan vi se om ett nyhetsbrev har öppnats och vilka länkar som mottagaren eventuellt har klickat på. Dessutom inhämtas teknisk information (t.ex. vilket klockslag nyhetsbrevet öppnades, IP-adress, webbläsartyp och operativsystem). Denna information kan inte kopplas till respektive mottagare av nyhetsbrevet. Den används uteslutande för statistisk analys av nyhetsbrevskampanjer. Resultaten av dessa analyser kan användas till att bättre anpassa framtida nyhetsbrevskampanjer efter mottagarnas intressen.

Om du inte vill att dina uppgifter ska analyseras av MailChimp måste du avregistrera dig från nyhetsbrevet. För detta ändamål finns en avregistreringslänk tillgänglig i varje nyhetsbrev som skickas ut. Dessutom kan du avregistrera dig från nyhetsbrevet direkt på webbplatsen.

Behandlingen av uppgifter sker med ditt samtycke (artikel 6 punkt 1 a dataskyddsförordningen). Du kan när som helst återkalla detta samtycke genom att avregistrera dig från nyhetsbrevet. Lagligheten för den redan genomförda behandlingen av uppgifter förblir oförändrad.

De uppgifter som vi har lagrat för utskick av nyhetsbrev lagras hos oss till dess att du avregistrerar dig från nyhetsbrevet och raderas därefter från både våra egna servrar och servern hos MailChimp. Uppgifter som lagrats hos oss i andra syften (t.ex. e-postadress för medlemskap) påverkas inte.

Du kan läsa mer i MailChimps bestämmelser om uppgiftsskydd: https://mailchimp.com/legal/terms/.

Data-Processing-Agreement

Vi har slutit ett så kallat ”Data-Processing-Agreement” med MailChimp där vi ålägger MailChimp att skydda våra kunders uppgifter och inte överföra dem till tredje part. Du kan se detta avtal under följande länk:
https://mailchimp.com/legal/forms/data-processing-agreement/sample-agreement/.

CleverReach

Denna webbplats använder CleverReach för utskick av nyhetsbrev. Leverantör är CleverReach GmbH & Co. KG, Mühlenstr. 43, 26180 Rastede. CleverReach är en tjänst med vilken utskick av nyhetsbrev kan organiseras och analyseras. De uppgifter som du har angett för utskick av nyhetsbrev (t.ex. e-postadress) lagras på CleverReachs servrar i Tyskland och på Irland.

De nyhetsbrev som vi skickar ut via CleverReach ger oss möjligheten att analysera beteendet hos mottagarna av nyhetsbreven. Vi kan bland annat analysera hur många mottagare som har öppnat nyhetsbreven och hur ofta mottagarna har klickat på en viss länk i meddelandet. Med hjälp av så kallad Conversion Tracking (konverteringsspårning) kan vi dessutom analysera om specifika definierade kundaktiviteter (t.ex. köp av en produkt på vår webbplats) utförs efter att mottagaren klickat på en länk i nyhetsbrevet. Mer information om dataanalys via CleverReach-nyhetsbreven finner du här:
https://www.cleverreach.com/de/funktionen/reporting-und-tracking/.

Behandlingen av uppgifter sker med ditt samtycke (artikel 6 punkt 1 a dataskyddsförordningen). Du kan när som helst återkalla detta samtycke genom att avregistrera dig från nyhetsbrevet. Lagligheten för den redan genomförda behandlingen av uppgifter förblir oförändrad.

Om du inte vill att dina uppgifter ska analyseras av CleverReach måste du avregistrera dig från nyhetsbrevet. För detta ändamål finns en avregistreringslänk tillgänglig i varje nyhetsbrev som skickas ut. Dessutom kan du avregistrera dig från nyhetsbrevet direkt på webbplatsen.

De uppgifter som vi har lagrat för utskick av nyhetsbrev lagras hos oss till dess att du avregistrerar dig från nyhetsbrevet och raderas därefter från både våra egna servrar och servern hos CleverReach. Uppgifter som lagrats hos oss i andra syften (t.ex. e-postadress för medlemskap) påverkas inte.

Du kan läsa mer i CleverReachs bestämmelser om uppgiftsskydd:
https://www.cleverreach.com/de/datenschutz/.

Avtal om behandling av uppgifter

Vi har ingått ett avtal om behandling av uppgifter med CleverReach och följer de strikta kraven från den tyska dataskyddsmyndigheten fullt ut vid användning av CleverReach.

8. Plugin-program och verktyg

YouTube

Vår webbplats använder plugin-program från sidan YouTube som drivs av Google. Webbplatsoperatör är YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

När du besöker någon av våra webbplatser som är försedda med plugin-program från YouTube upprättas en förbindelse till YouTubes servrar. På så sätt får YouTubes server information om vilken av våra webbplatser som du har besökt.

Om du är inloggad på ditt YouTube-konto kan YouTube koppla ditt surfbeteende direkt till din personliga profil. Du kan förhindra detta genom att logga ut från ditt YouTube-konto.

Vi använder oss av YouTube för att kunna presentera vårt onlineutbud på ett tilltalande sätt. Detta utgör ett berättigat intresse i enlighet med vad som avses i artikel 6 punkt 1 f dataskyddsförordningen.

Mer information om hur YouTube använder dina användardata finner du i YouTubes integritetspolicy:
https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Cookies are necessary in order to allow you to use all the functions of the Bystronic Group’s website. Some of these cookies require your express consent. Please give your consent to the use of cookies so that you can use all of the website’s functions. You can find detailed information about the type, the use or the purpose, and the individual expiry dates of the cookies by clicking on „Further information“.

This website uses cookies. Why?
Click here to learn more.